50 мъже опитаха да нападнат двама горски служители в Дупница

Пореден опит за саморазправа от страна на потенциални нарушители осуетиха горски служители

По време на дежурство в местността „Вангелова чешма“ в района на участък „Хайдушка чешма“, на територията на ТП ДГС Дупница, горски служители попадат в капан, организиран от жители на „Гиздова махала“.

По данни на служителите на ДГС Дупница, инцидентът става около 23:00 часа на 30.01.2023 г. Горските служители В.Б. И В.В. дежурят в района на разклона за сметището на град Дупница, когато забелязват фарове на приближаващи се автомобили. Автомобилите, идващи от „Гиздова махала“, спират на около 500 метра от служителите.

Група лица с челници и без автомобили, се насочва към автомобила, в който са двамата служители. Приближавайки на около 100-150 метра, става ясно, че групата е от над 50 души. Разделя се на две като едната част от хората започват да тичат към служебния горски автомобил, а другата група прави опит да препречи пътя на автомобила в посока ж.к. „Бистрица“. Двамата служители успяват да се измъкнат от направения капан и да сигнализират компетентните органи.

Районът е с висока концентрация на нарушения по Закона за горите.

Имало е и предишни случаи на отправени заплахи за саморазправа с горски стражари в района.

Такива ситуации пречат на служителите да изпълняват задълженията си.

В тази връзка на 11. 01.2023 година в писмо до РУП Дупница е предоставен списък с имена на системни нарушители, многократно залавяни в момент на незаконна сеч на дървесина и е поискано съдействие за предотвратяване на подобни опити за саморазправа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *