Ангел Джамбазки: Антибългарската омраза в РСМ избухна след предателството на коалиция „Макрон“

Цялата конструкция на антибългарския просръбски македонизъм е измислена от Москва. Това е исторически факт. Може да се провери. Тази югоносталгична, прокремълска, проболшевишка, просръбска група се опитва да нагнети антибългарско напрежение. И Пендаровски, и Ковачевски, и Османи са провокатори, които подстрекават за насилие срещу българите. Откакто нашата клета политическа коалиция „Макрон“ в София реши да отстъпи и да направи – за мен е национално предателство, избухна антибългарска омраза в Скопие.

Това каза пред БНР евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му е очевидно, че хората в Европейския съюз разглеждат нещата черно-бели и мислят, че във време на война трябва да се направи всичко възможно за разширяване на Съюза:

И Македония иска да стане член на ЕС. Добре. Веднага ще ги пуснем и ще набием лошата България, която им пречи. Те не разбират, не мислят, нямат информация, нямат знанието, че в Скопие се случват други процеси. Това е очаквано, но не е нормално. Тези хора нямат собствено политическо мислене, мислят в клишета, в написани упътвания.

В предаването „Нещо повече“ евродепутатът подчерта важността на правата на българите в Македония:

Тази истерия беше породена от опита за убийство на едно момче, което се чувства българин. Християн Пендиков е македонски гражданин. Той беше пребит, защото се чувства българин и не го крие. Мислите ли, че държава, в която това се насърчава, може да бъде част от ЕС? Мислите ли, че в Белгия може да бъде пребит почти до смърт някой, които се чувства французин или германец, запита Джамбазки.

Българският евродепутат настоява пред евроинституциите преговорите с РСМ за присъединяване към ЕС да бъдат прекратени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *