Атанас Стоянов: Здравеопазването е обща грижа!

Атанас Стоянов: Здравеопазването е обща грижа!

С писмо до министър-председателя и министрите на финансите и здравеопазването от днес, внесох мотивирано искане средствата от продажбата на имота и сградата на бившия детски санаториум, да бъдат инвестирани целево за довършване на сградата на новия детски санаториум, находящ се в непосредствена близост до Манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ – /Манастирчето/.

Строежът на недовършената сграда, предвиден за нов Детски санаториум, е започнал още през 1988 г., но до днес остава в недовършен груб вид, пустее и се руши с времето.

Преди по-малко от година, заедно с министъра на здравеопазването-д-р Меджидиев, при негово работно посещение в град Сандански, обсъдихме темата за довършване строежа на детския санаториум и въвеждането му в експлоатация.

На последното заседание на Министерски съвет, проведено на 3 май, е взето решение за продажба на сградата на бившия Детски санаториум в град Сандански. Сградата и имотът са държавна собственост с принципал Министерството на здравеопазването.

Мотивиран от Решението на Министерски съвет, внесох писмено искане, средствата от продажбата на бившия Санаториум да бъдат инвестирани целево за довършване на строителните дейности и въвеждане в експлоатация на новия детски здравен център.

 Община Сандански многократно е апелирала към отговорните по казуса държавни институции да вземат адекватни решения и мерки, относно бъдещото развитие на здравеопазването и балнеолечението в Сандански и региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *