Да си N.1 в „Първите Азиатски награди“

Да си N.1 в „Първите Азиатски награди“

За пореден път родната атракция замъка „Влюбен във вятъра“ спечели сърцата и на журито и на специалистите в бранша, като завоюва престижната награда „Феноменална Туристическа Атракция“ на Asian Tourism & Hospitality Awards, организирани от Тихоокенската Тuристическа Асоциация.

“Да сме редом до гигантите в световния туризъм, като Angkor Wat – Камбоджа, японските самурайски замъци и атракциони от Сингапур и Тайланд е преди всичко чест и за България и за всички нас, за които всеки привлечен турист в страната ни е важен“, заяви собственикът и строител на замъка Георги Тумпалов.

Да си N.1 в „Първите Азиатски награди“

Наградата беше връчена в столицата на Малайзия, Куала Лумпур в присъствието на лидерите на международни туристически и търговски организации, правителствени лица, държавни ръководители и дипломатически лица, които с присъствието засилиха значимостта на събитието, което се организира за първи път. За първи път организаторите представиха и използването на уникален софтуер AWARDEX за управление на международни конкурси от такъв тип и ранг, който извършава безупречна и абсолютно точна и прозрачна класация по множество критерии, даваща възможност на всички участници да видят и проверят, целият процес за оценка и класиране.

Повече подробности за събитието научихме от управителя на замъка „Влюбен във вятъра“ – Янко Кръстев:
– За нас беше изключителна чест първо, че сме единственият български обект поканен от организаторите. После беше изключително вълнуващо и участието в надпреварата, защото с всеки изминат ден интересът към България ставаше все по-голям.

Да си N.1 в „Първите Азиатски награди“ 3

Доста често, хората ни питат: „Какво все пак може да се случи на хиляди километри от България, което да ни помогне на нас българите? Защо пък ние трябва да участваме в подобни туристически събития на другия край на света“? За това си има причина и има точен и ясен отговор: „В най-посещаваните европейски държави Франция, Италия и Испания дялът на азиатските туристи е над 65%. Всяка стъпка в тази насока този огромен туристопоток да се насочи или поне да мине през България е оправдана и заслужава адмирации, защото това са няколко милиона туристи на година. И е малко да се каже, че замъкът има заслуга за това, защото ние оттавна надхвърлиме нивото на туристически обект от регионално значение. Редом с многото награди които спечелихме в последните години от Сватбена дестинация N1. в света, Най-добра Европейска фамилна дестинация, ТОП 100 на туристическите обекти в света, ние имаме и още една, това е Live Changing Tourist Destination. Туристическа дестинация, която променя живота на хората, но за да завоюваш подобна „титла“ се иска преди всичко да си отдаден на идеята, че туризмът прави хората и природата по-добри и да работиш всеотдайно не само за своя туристически обект, а и своят народ и родина. Всичко това ние сме го събрали в нашият замък, който с годините става все по-красив и привлекателен. А това което очаква нашите гости през сезон 2023 ще ги остави просто без дъх.

Златният „Оскар“ на Първите Азиатски Туристически награди може да бъде видян в златната „Зала на славата“ в „Покоите на владетеля“ в замъка „Влюбен във вятъра“ – Равадиново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *