ДПС нямат предпочитания дали изборите да са на 26 март или 2 април

В „Движението за права и свободи“ нямат предпочитана дата за „поредните ненужни предсрочни парламентарни избори“. Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ пред журналисти в Народното събрание.

„Според нас изборите трябва да са тогава, когато президентът ги насрочи с указ. Но като разсъждавам опциите май не са много – 26 март или 2 април. Защото, ако оставим след 2 април, вече влизаме в католическия Великден, православния Великден, мюсюлманския Байрам… Всяка седмица сме на празници и по време на празници няма да правим избори“, коментара лидерът на ДПС.

Според него е време парламентът да се настрои, че отиваме на нов вот.

„В тази ситуация каквито и дългосрочни политики и велики, гениални задачи да решаваме, нищо няма да оправим за 2-3 дни. По-скоро въпросът е да се ориентираме към избори и политическите партии да се настроят, че следващият парламент няма да е кой знае колко по-различен от последните четири. Пак ще бъде фрагментиран и партиите трябва да имат такова поведение до изборите, че след тях да могат да си говорят“, призова Карадайъ.

А българите, лидерът на ДПС призова добре да преценят и да подходят отговорно.

„Кои са партиите на диалога и стабилността, и кои са деструктивните проксита, които единствено и само искат да разрушават“, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *