Изгоря ферма край Банско, загина 46-годишен пазач

46-годишен гледач на животни и пазач изгоря при пожар във ферма край Банско, изгорели са животни и селскостопански инвентар, предаде БГНЕС.

Сигналът е получен към 20 ч. снощи, изгорели са овце, агнета, дървен материал, селскостопанска постройка, 2-етажна обитаема сграда, селскостопански инвентар, сено.

Оцелели са само пет овце.

Според 83-годишният собственик Георги Байряков пожарът е умишлен.

„Според мен нарочно е запалено, душмани са го направили, есента като ходих за дърва в горското ми казаха, че едни момчета ме чакат да умра, за да ми вземат всичко“, каза Георги Байряков. Според него работникът му Тодор Шарков, на 46 г. от с. Елешница-Разложко, след като усетил пожара, тръгнал да излиза от стаята, и там на прага са го убили. Късно снощи овъглените останки на гледача на животни и пазач на фермата са транспортирани за аутопсия от съдебен лекар в Благоевград.

„Изгоряха косачка, обръщачка за сено, фуражомелка, две каруци, сено, дървен материал, циркуляр“, допълни Байряков. Само пет от овцете са му оцелели.

Изгорялата ферма се намира на около 3 км. след Банско в посока Добринище, в м. „Белия кръст“, намираща се на 500 м. западно от храма „Св. Георги Победоносец“. Преди на местопроизшествието се извършваше оглед от служители на РУ-Банско, образувано е досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *