Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов откри Златен грозд 2023, гр. Мелник

Виното, поминък на мелнишкия край от далечното минало, бе поводът и тази година Община Сандански и Сдружение „За Мелник“ да поканят местни и гости за 11 поредна година на фестивала „Златен грозд“.

Освен самодейните състави на читалищата в град Сандански, гр. Костинброд и гр. Благоевград и селата Овчарци, Калиманци, Изгрев, Катунци, Горна Гращица и Жабокрът, които пазят традициите и носят духа на българщината, в центъра на събитието отново бе виното, а най-доброто вино заслужава да бъде почетено.

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, които откри XI – то издание на „Златен грозд“ и кметът на Мелник – Сашо Филипов наградиха и най-добрите вина, които спечелиха в конкурса за най-добро вино от „Широка мелнишка лоза“ и вино „Букет“.

Всички гости на фестивала имаха възможността да дегустират вината на местните производители, докато се наслаждават на изпълненията на Кукерска група „Сурва“, гр. Петрич, които откриха фестивала и изпълненията на Духов оркестър „Емил Кирянов“, град Сандански и Карамфил Божиков.

Земя, изпълнена с блага, благодарим ти, че отново ни събра.

Очакваме ви и утре, 12:00 ч. на мегдана в град Мелник!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *