На 20 февруари започват кандидатстудентските изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“

Югозападният университет „Неофит Рилски“ дава старт на кандидатстудентската си кампания за учебната 2023/2024 г. на 20 февруари 2023 г.

Първите електронни изпити по български език, история на България, география на България, биология, английски език, математика и химия ще се състоят на 20 февруари на място в университета. Електронните изпити ще се провеждат всеки работен петък до 9 юни 2023 г. и всеки делничен ден от 12 юни до 5 юли 2023 г.

През месеците март, април и юни университетът организира практически изпити по физическа подготовка, по различни видове спорт и в областта на изкуствата.

Подаването на заявления за електронен кандидатстудентски изпит на място се извършва в деня на определените дати, най-късно 1 час преди началото на изпита. Заявленията се подават на място в университета в зала 1102 А, Учебен корпус № 1 или в електронната система за онлайн регистрация ksk.swu.bg

Желаещите да се обучават в Югозападния университет „Неофит Рилски“ могат да кандидатстват чрез конкурсни изпити, организирани и оценени от изпитни комисии на Университета; с резултати от държавни зрелостни изпити, валидни за съответната специалност и професионални направления, положени след 2008 г. вкл.; с оценки от конкурсни изпити, положени през 2023 г. в други акредитирани висши училища на Република България (удостоверени със служебна бележка) и с резултати от олимпиади, национални и регионални състезания, международни и републикански, образователно-научни, художествено-творчески и спортни прояви.

Информация за специалностите, необходимите документи и графика за провеждане на конкурсните изпити е публикувана в Прием.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *