Нова база и нова високопроходима шейна за Планинска спасителна служба в Сандански

По предложение на кмета на община Сандански – Атанас Стоянов и с Решение на Общински съвет бе предоставено ново помещение за нуждите на Планинска спасителна служба – Сандански.

Помещението е в административната сграда на бившия Околийски съвет /зад Епископската базилика/. Договорът за ползване от планинския отряд е за срок от 5 години.

В базата, планинският отряд ще провежда своите оперативни заседания. Ще организира екипите си при провеждане на спасителни акции и ще извършва обучението и квалификацията на планинските спасители.

За осъществяване на ефективна дейност по спасяване и транспортиране на пострадалите в планината, община Сандански закупи и предостави на отряда високопроходима шейна.

Оборудването ще улесни значително работата на екипите и ще съкрати в пъти времето за транспортиране на пострадал от планината.

Планинската спасителна служба е специализирана организация в състава на Българския червен кръст, която активно взима участие в спасителни операции и транспортиране на пострадали в планината.

Екипът на службата в Сандански бе част от спасителния отряд, изпратен в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция през месец февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *