Паднал панел от покрив е убил работника при строежа на новия затвор край Дупница

Паднал панел от покрив е убил работника при строежа на новия затвор край Дупница

53-годишен мъж от Дупница загина при трудова злополука, след като панел се откъснал от покрива на строежа на затвора в с. Самораново, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал в 9.30 ч. тази сутрин.

Пропадането е от покрива на новоизграден блок на една от сградите на бъдещия затвор. От министерство на правосъдието изказаха съболезнования на семейството на загиналия работник.

В 9.30 ч. е получен сигнал за починал мъж, нает за строителни дейности на изграждащия се затвор в Самораново, община Дупница.

Местопроизшествието се обслужва от полицията, допълниха от ОД МВР-Кюстендил.

„Днес Министерството на правосъдието (МП) и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) – като възложители, са информирани, че на терена на строежа на затворническия комплекс до с. Самораново е възникнала трудова злополука. При инцидента е починал един работник.

Уведомени са всички компетентни държавни органи, като фирмата-изпълнител на обекта оказва пълно съдействие за изясняване на причините, довели до трагичния инцидент.

МП и ГДИН изказват съболезнования на близките и семейството на починалия строителен работник“, съобщиха от правосъдното министерство.
И към този час проверките на обекта продължават, достъпа на външни лица е ограничен.

Затворът в село Самораново е първият, построен от 60 години насам затвор у нас. Той ще отговаря на всички европейски стандарти. Неговият капацитет е за 400 души, лишени от свобода.

Споделете тази новина
Инциденти Югозапад