Прогноза за времето – 10 май 2023

Прогноза за времето – 10 май 2023

Ще се задържи предимно облачно. Валежи ще има главно в западната половина на страната, по-значителни сутринта в югозападните райони. В следобедните часове валежите ще отслабват и спират, а над Източна България и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб, в източните райони и по поречието на Дунав – до умерен източен вятър. Минималните температури ще са между 4° и 9°, максималните ще са между 12° и 17°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще се задържи почти без валежи. След обяд и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 15°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, на височина над 1700-1800 метра преминаващ в сняг. След обяд валежите ще отслабват и спират. В масивите от Източна България ще се задържи почти без валеж. Ще духа до умерен вятър от югоизток, по най-високите части на Рила и Пирин – от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 1°.

През следващите два дни ще се задържи доста хладно и предимно облачно. На места, главно в Западна България, ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и в източните райони – умерен от изток. Преобладаващите температури ще са: минималните – между 4° и 9°, а максималните – между 14° и 19°.

Споделете тази новина
Времето