Разбиха модерна нарколаборатория в землището на село Покровник

Разбиха модерна нарколаборатория в землището на село Покровник

При акция на Гранична полиция късно снощи е разбита модерна нарколаборатория в горски фонд над благоевградското село Покровник. В нея са открити 160 растения коноп. 45-годишен мъж е арестуван, а друг е успял да се укрие и в момента се издирва.

В дома на единия от двамата са намерени три бидона със суха тревиста маса, която реагирала на марихуана. Теглото й е около 20 килограма.

„Предстои привличането като обвиняем на 45-годишния мъж, той е ареста с постановление на прокурора до 72 часа. Предстои делото да се внесе в съда с искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо него”, уточни Ирина Аспарухова, говорител на Окръжната прокуратура.

Двете лица са следени няколко месеца, уточни Светослав Костадинов, директор на Регионална дирекция „Гранична полиция”.

Според Владимир Карадаков – началник на Граничното полицейско управление-Благоевград, лабораторията е била добре оборудвана с влагоуловители, лампи с таймери, поддръжка на електрозахранването с агрегат, въздухопроводи. Задържаният мъж е известен като „тежък криминален контингент по линия на наркоразпространението“.

Граничните полицаи са установили, че нарколабораторията е била захранвана с електричество след неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Оранжерията е работила поне шест месеца.

Споделете тази новина
Благоевград Крими Югозапад