Румен Гечев: Подводниците за отслабване на БСП изплуваха под флага на „3 март”

Румен Гечев: Подводниците за отслабване на БСП изплуваха под флага на „3 март”

Конфликтът Радев-Пеевски е като \“Биг Брадър\“ – отклонява вниманието

Недопустимо е президентът да руши Конституцията с политическо инженерство, нито пък партия да си присвоява националния празник, заяви народният представител от „БСП за България”

„Проблемът е, че всичките тези скандални случаи – и наречения от Бойко Борисов „Път на Копринката”, и пътя на магистрала Хемус – се нижат през седмица, но българската съдебна система не реагира ефективно. Крайно време е да се потърси отговорност на тези, които разтакават дела, на тези, които ги слагат на трупчета – на практика те прикриват престъпления, и това става пред очите на целия български народ”.

Това заяви в ефира на Nova news народният представител от „БСП за България” проф. Румен Гечев.

„Това, което други говорят сега е нещо, което БСП е обявила отдавна и е сезирала компетентните органи. Но, за съжаление, няма реакция от българската съдебна система”, добави социалистът.

В отговор на въпрос на водещия проф. Румен Гечев посочи, че в единия от сигналите – този за Габрово, става дума за покупка на сграда от социалното министерство, при които разликата в цената е от два-три пъти. Той обаче подчерта, че има далеч по-сериозни сигнали и скандални договори, свързани с доставки на горива – на Община Перник, на системата на затворите, цитира договора с „Боташ”.

„Браво на всеки народен представител, който се опитва да търси истината и да задава въпроси. Но след като съдебната система не реагира на нашите сигнали до прокуратурата – на парламентарната група, на председателя на БСП, на депутати от БСП, странно изведнъж, след като Пеевски зададе тези въпроси, сякаш има някакво задвижване. Да се надяваме, че няма да е временно, а ще има някакви резултати”, заяви народният представител от „БСП за България”.

В разговора за служебните кабинети Румен Гечев отбеляза скандалните думи на Слави Василев, експерт преди в екипа на президента, станали известни в последните дни: „Двама от служебните министри Кирил Петков и Асен Василев са били донесени на листче от някакъв виден бизнесмен, както казва той „голям тарикат”, който отишъл до американското посолство, получил „да”, върнал се в президентството, дал двете имена на президента Радев и – казва експертът на г-н Радев – двамата стават министри в неговите служебни кабинети”.

За Пеевски и Румен Радев: „Може би се създава един голям „Биг Брадър”, който цели да се отклони вниманието от по-важните неща, в това число задълбочаващата се икономическа криза в Германия, процес, който ще рефлектира и върху българската икономика. Което не значи, че този „Биг брадър” не трябва да бъде разследван”, коментира проф. Гечев.

Той добави към това предстоящите европейски избори, задаващата се национална конференция на ДПС, която трябва да избере лидер на Движението и фактът, че процесите между Европа, Украйна и Русия не се развиват така, както са били обещани.

„За „3 март”: Категорично доказателство, че президентството участва в политическо инженерство, и то не за първи път”, коментира в „Офанзива” проф. Гечев и добави:

„Това е, първо – нарушение на Конституцията, тъй като президентът, било то и чрез хора от обкръжението си, няма никакво право да участва в инженерни политически проекти. Второ, регистрацията на 3 март категорично противоречи и на законите – никоя политическа сила няма право да си присвоява националните празници. И трето – това става през август, миналата година, което потвърждава, че сме били прави. Че, тези, които напуснаха БСП и Националния съвет и обвиниха за това партията и ръководството, всъщност са имали други намерения. Днес подводниците изплуват под флага на „3 март” и това показва, че е било една добре организирана операция на отслабване на БСП”, посочи социалистът.

Румен Гечев бе категоричен, че в БСП не се притесняват от нова президентска партия: „Ние сме партия на повече от 130 години. единствената социалистическа партия от Източна Европа, което е на политическия терен. И ще останем на терена, тъй като провеждаме последователна политика, предлагаме алтернативни решения, защитаваме и не предаваме нашите избиратели. За разлика от други, които преди изборите се кълнат, че няма да се съюзяват, а след тях – правят сглобки, тип пладнешки грабеж, на гърба на народа.

Нашите представители в Европейския парламент в отиващия си мандат, които бяха избрани при тайно гласуване, не оправдаха доверието ни. Не съм ги виждал тук, в Народното събрание, на съвещания на Националния съвет на БСП, с изключение на един от тях. В много случаи гласуваха против решенията на НС на БСП, ще посоча Истанбулската конвенция, санкциите срещу Русия. Какви хора ще изпратим – ще решат нашите първични партийни организации. Но категорично трябва да са хора, които са активни и умеят да убеждават в защита на българския национален интерес.

„Не сме готови да влезем в зоната”, категоричен беше народният представител от БСП проф. Гечев в края на разговора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *