Създадоха звено „Общинска полиция“ в Перник

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и директорът на ОД на МВР старши комисар Павел Млеканов подписаха договор, който осигурява дейността на звено „Общинска полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР.

Договорът е утвърден от министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Органите на реда ще бъдат на подчинение както на кмета на общината, така и на директора на полицията.

Звеното ще отговаря за осигуряване на реда и сигурността на територията на общината. Полицаите ще изпълняват приоритетни задачи, свързани с работата на кметската администрация, както и ще санкционират нарушители по различни наредби на Общината.

„Създаването на звено „Общинска полиция“ е част от приоритетите ми, защото дейностите му са от голямо значение за ефективното провеждане на политиката на местната администрация по отношение на сигурността и обществения ред в града“, каза кметът Владимиров.

„Целта е, да осигурим спокойствие и сигурност на гражданите, както и спазвате на правилата и нормите за безопасност, с което Перник ще стане още по-привлекателен град за живеене“ допълни кметът Владимиров след като положи подписа си под документа.

„Това е крачка напред, свързана с реда и сигурността на живущите в общинския център, плод на перфектното взаимодействие с пернишкия градоначалник“, изтъкна в заключение старши комисар Млеканов.

Предстоят формалности с окомплектоването на звеното и стартиране на фактическата му дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *