Седмична прогноза за времето за 13-19 март 2023

В понеделник времето ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е слаб от североизток. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните – между 8° и 13°. Във вторник вятърът ще се обърне от юг и дневните температури ще се повишат. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.  Ще започне увеличение на облачността, средна и висока.

В сряда ще бъде предимно облачно, сутринта на места в западните райони, а до края на деня и в останалата част от страната ще има и валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. Привечер и през нощта срещу четвъртък във високите полета в Западна България дъждът ще се примесва със сняг.

В четвъртък валежите постепенно ще спрат, най-късно в североизточните райони. По-късно през деня от запад ще започне и разкъсване на облачността.

В петък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток. Сутринта облачността ще е все още предимно значителна, през деня над много райони ще намалява до предимно слънчево. Ще започне повишение на температурите.

В събота ще е предимно слънчево и почти тихо, затоплянето ще продължи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *