Свалиха обвиненията на Бахаров за притежание на дрога

Прокуратурата свали обвиненията на Явор Бахаров за притежание на наркотици. Това каза адвокат Любомир Таков, който защитава актьора при проблемите му с правосъдието.

От Софийската районна прокуратура потвърдиха новината. Разследването е прекратено, защото количеството дрога, намерено у Бахаров, е едва 0,3 г, но примесено с тютюн. Актьорът е съдействал на полицията. Когато униформените го попитали дали има забранени субстанции у себе си, той сам я предал. Така случаят попада в графа “маловажност”, обвиненията са свалени и досъдебното производство е прекратено.

Припомняме, че той беше наказан условно, защото го заловиха да шофира след употреба на кокаин в Банско, а преди години е осъждан за хулиганство.

Известният актьор беше задържан от полицията на 4 декември и отведен в районното управление.

В 16:30 часа до един от входовете на НДК, докато излиза от репетиция, той е проверен от униформените. Тогава доброволно дава угарка от цигара. Според постановлението за привличане като обвиняем веществото е коноп. Срещу обвинението адвокат Таков пише жалба, с което го оспорва. Според него не е направена експертиза дали активното вещество в малкото количество трева е под, или над 0,2%, което вече е забранено от закона. Защитникът е категоричен, че обвиненията на клиента му са повдигнати, защото е известен, а разследващите органи трябва да концентрират усилията си за разкриване на опасни престъпления. Скоро след жалбата на Таков от прокуратурата прекратяват разследването.

Още след като беше освободен от районното на 5 декември, Явор Бахаров обяви, че “става въпрос за 0,25 г от съответното вещество в джоба”, а адвокатите му – че в 100% от случаите като този разследването се прекратява като маловажен случай.

“Миналото ми деяние беше съвсем сериозно”, коментира тогава популярният актьор. А то беше за шофиране след употреба на алкохол и два вида наркотици. През февруари 2020 г. Бахаров е спрян от полицията в Банско, защото колата му криволичела странно по пътя. След тест се оказало, че е с 1,43 промила алкохол в кръвта и е употребявал марихуана и кокаин.

На първа инстанция съдът в Банско го осъди на затвор, но Окръжният съд в Благоевград отмени присъдата и го наказа условно. Това беше първият път, когато Таков го спаси от ефективна присъда, въпреки че е заловен да шофира след предишни осъждания. За които се оказа, че Бахаров е реабилитиран и се води с чисто съдебно досие.

През 2016 г. отново е заловен да шофира пиян край Созопол и е осъден условно, но изпитателният срок е изтекъл, преди да бъде спрян в Банско. През 2019 г. пък е наказан с пробация заради хулиганство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *