Управителят на „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД“ ЕООД Николай Динков отговори на „будните граждани“!!!

Управителят на „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД“ ЕООД Николай Динков отговори на „будните граждани“!!!

От няколко дни във Facebook „будни граждани“ сигнализират, че открили капаци на шахти с надпис „Столична община“ и днес се наложи община Благоевград да излезе с позиция!

Цитирам:

Позиция на Община Благоевград във връзка с постъпили сигнали и въпроси от граждани по общественозначими теми

Във връзка с публикации в местни медии и социални канали за поставени капаци на шахти с емблемата на София по ул. „Васил Априлов“, Община Благоевград пояснява, че същите са монтирани от фирмата, изпълняваща дейностите по реконструкция на улицата -„ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД“.

В проекта, възложен по време на предходното общинско ръководство, има предвидени капаци на шахти, но не и критерии за тяхната визия.

В тази връзка позицията на Община Благоевград е, че е редно фирмата да не залага на най-евтините и изгодни материали, още повече с логото на друга община.

Свързахме се с Николай Динков, управител на „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД“ ЕООД, за да разберем подробности за тази общественозначима тема, която гложди „будните граждани в социалните канали“.

Ето какво сподели той:

Въпросните капаци са произведени в Ботевград, поръчани са от Топлотехника ЕООД, за което мога да представя фактура. Те са изработени точно по този проект, а шахтите са немски. По време на изпълняването на проекта на ул. „Васил Априлов“ в Благоевград, „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД“ успоредно изпълняваше и проект в София. Столична община държат на капаците да има логото на София. Камьона е разтоварил капаците в София, а другите са докарани в Благоевград. Ако „будните граждани“ държат капаците да са без надписи, ще изпратя техници да ги заменят. Може да се провери, че те са с точния размер и са за точните шахти, те са едни и същи, за това и техниците не са забелязали, че в София са монтирали тези, които са за Благоевград. Всички материали са удобрени предварително от общинския надзор, сподели Динков и пожела приятен живот на „будните граждани“.

Точно преди да затвори телефона, Николай Динков попита дали е възможно, чрез медията ни да попита, докога ще тече минерална вода по улиците на Благоевград?

По време на ремонта, той предложил да смени тръбата, която в последствие се спука и от тротоара бликна минералната вода. Тръбата беше сериозно корозирала, говорих с Христо Дюлгеров и Любомир Треновски, че трябва да бъде подменена. Те ми казаха, да си следвам проекта и да не се занимавам с неща извън него. Само 4-5 дни по-късно от тротоара бликна минералната вода, както предрекъл Динков…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *