Акция на прокуратурата и полицията срещу автокрадци в 5 големи града

Мащабна специализирана операция на прокуратура, следствие и МВР срещу автокрадци е стартирала рано тази сутрин в София, Варна, Перник, Дупница и Кюстендил.

Операцията под кодовото наименование „Автоджамбази“ е по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев. Екипи на полицията и следователи рано сутринта са атакували жилищата на над 30 души, за които има оперативни данни, че се занимават с противозаконно отнемане на превозни средства.

Изземват се компютърни конфигурации, както и специализиран хардуер и софтуер, които се използват за декодиране на заключващите и алармените системи на по нови модели автомобили.

Екипи на жандармерията има и пред няколко сервиза и автокъщи в района на Перник, Дупница и Кюстендил, за които има информация, че се извършва разфасоване на откраднати автомобили и последващата им продажба за авточасти.

От МВР и прокуратурата се очаква да съобщят подробности по-късно днес. От институциите уточниха още, че проверките на автоморги и сервизи ще продължат и през следващите дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *