Ангел Джамбазки: Аутопсия на изборните резултати

Ангел Джамбазки: Аутопсия на изборните резултати

Ако преди няколко години в България се изискваше да събереш над един милион гласа, за да имаш шанс да съставиш кабинет, то в момента тези, които се предполага, че трябва да ни управляват са с по 500-600 хиляди гласа.

Това е абсурдно и означава пълен колапс на представителността и легитимността на управлението.

Резултатите отново показват, че мнозинството българи няма да бъдат представени в Народното събрание.

Една огромна критична маса от хора вчера избра да отиде до урните и да избере опцията „Не подкрепям никого”, демонстрирайки протеста си срещу политическия цирк, който се разиграва в държавата ни в продължение на две години.

Това са над 100 000 души, които ясно и категорично казаха „не” на цялата политическа неможаческа класа.

И тези хора днес остават непредставени в българския Парламент. Апропо, иронично или жалко според данните, в случай, че беше партия, „Не подкрепям никого” щеше да влезе в Народното събрание почти със същия брой народни представители, с които влиза най-малката такава.

И сега за това, което предстои.

Нормалният отговор срещу всичко това е хората да потърсят политическо представителство в прагматична формация, която поставя интересите на гражданите си преди всичко и не зависи от никого.

Време е за нова вълна, която да помете загниващата система и да доведе до нейната трансформация.

Това може да се случи само и единствено чрез мощен национален дясно-консервативен блок, който да отстоява българския национален интерес и да върне доверието на хората по модела на консервативната вълна в Европа.

Споделете тази новина
Ангел Джамбазки ВМРО Политика