Ангел Джамбазки: Причината с трагичните случаи с мигранти е, че не се опазва границата

Списъците „Магнитски“ са геополитическо оръжие

Има нещо много символично в това, че не знаем къде е погребан Васил Левски. Нашите национални икони остават безсмъртни. Такъв е случая с Гоце Делчев, с Дамян Груев. Това каза съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки в студиото на „На фокус с Лора Крумова“ по NOVA.

Той разказа за версиите за гроба на Васил Левски и призова политиците да бъдат по-смирени. Струва ми се нечистоплътно политици да са гръмогласни в този ден, допълни той.

За мигрантската вълна и трагичните случаи с мигранти той посочи, че държавата не опазва границата. Джамбазки допълни, че вина за това носи и ЕС, и България. Политиката, която води ЕС от много години, и политиката на България, която води сега, имат вина, натърти той и напомни, че Германия е поканила мигрантите.

Политикът е на мнение, че причината с трагичните случаи с мигранти е, че не се опазва границата. Ако се опазваше границата, нямаше да се стигне до случаи като тези със загиналите мигранти и загиналите български полицаи, посочи Джамбазки.

В Европа се наблюдава лицемерие, смята той. По негови думи се казва на мигрантите „Елате, ще се справим“, но няма организация за решаване на този въпрос. Ако някой иска тези хора, за да ги използва за трудова сила, да организира превоз от Афганистан до Германия, допълни той.

Политикът коментира и списъка „Магнитски“. По негови думи тези списъци се появяват точно преди избори и правят намек. Той смята, че това е „геополитическо оръжие“. Джамбазки определи персоналния състав на списъците като „доста интересен“. Прави впечатление, че се посочват лица, които не са в активната политика, допълни той. Това, че някой е в какъвто и да е било списък, не би трябвало да го прави виновен без да има влязла в сила присъда, уточни политикът.

Между „Български възход“ и ВМРО има идейни съвпадения, водят се разговори, каза Джамбазки. Нашите съмишленици искат обединение, завърши той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *