Ангел Джамбазки: Скандална антибългарска наглост демонстрира президентът на Северна Македония

Министерството на външните ни работи трябва да реагира и да поиска незабавно извинение. Пендаровски излъга за пореден път, че властите в София имат отношение към депортацията на евреите от териториите на днешна Северна Македония. Доказан исторически факт е, че това е пълна и абсолютна лъжа. Отделно, Пендаровски изрече още една лъжа, обявявайки правителството в София за профашистко. Доказан исторически факт – в Царство България никога не е бил на власт и не е управлявал нито профашистки, нито националсоциалистически режим.

Лъжите на Пендаровски са тежка обида срещу българския народ и нация и целят да понижат и отрекат историческата роля и заслуга на българския цар, църква, политици и народ, които единствени в Европа спасихме от депортация и смърт своите еврейски съграждани. Единствени в Европа. Наглостта на ксенофобската, антибългарска, антиевропейска власт в Скопие стига дотам да се опитват да отрекат тази безспорна историческа заслуга на нашата нация, която, пак ще повторя, единствена в Европа, от която сега разни политически безгръбначни се опитват да ни учат на ум и разум, дръзна да се противопостави на Хитлер и спаси своите евреи.

Но позорът и срамът са за партиите предатели, които промениха българската позиция и позволиха на такива нагли българомразци да си разиграват коня и да обиждат и отричат исторически заслуги на българския народ. Повтарям, настоявам за незабавна реакция от Министерството на външните работи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *