Ангел Джамбазки: ВМРО призовава да се гласува с „Не подкрепям никого“

Ангел Джамбазки: ВМРО призовава да се гласува с „Не подкрепям никого“

Политическата класа коленичи пред чуждите посолства, категоричен е евродепутатът

Причината да не участваме на изборите е, че искахме да създадем дясно, консервативно и патриотични обединение, което не се случи. Българите не са представени в поредица от народни събрания. В парламента има партии, които защитават руски, турски и американски интереси, но не и български. Поради тази причина призоваваме българските националисти да накажат политическата класа с квадратчето „Не подкрепям никого“.

Това заяви за Радио Стара Загора евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки. Той обвини политическите сили в партиен егоизъм, който се готви да тласне страната ни в нова серия от предсрочни избори до края на годината.

Няма смисъл едно обединение да се бори за влизане в парламента или партийна субсидия. Видяхме партийни лидери, които лъгаха избирателите, че ще връщат парите на данъкоплатците, а си купиха вили по морето, коментира Джамбазки. По думите му политическата система у нас се е извратила до безобразие.

Ангел Джамбазки взе отношение и по повод недопускането от страна на столичната община и полицията на традиционното честване от смъртта на генерал Христо Луков.

Всякакви гей паради и антибългарски сборища като т. нар. „Безсмъртен полк“ могат да се провеждат, но властта ни забранява да почетем паметта на един български национален герой, убит пред погледа на дъщеря си от комунистическите терористи Виолета Якова и Иван Буруджиев, каза Джамбазки. Той припомни, че всяка година съдът отменя заповедите на кмета на София Йорданка Фандъкова за отмяна на Луковмарш и предупреди, че отново ще има съдебна битка в тази посока.

Съпредседателят на ВМРО също така обвини ГЕРБ в лицемерие по отношение казуса с Паметника на съветската армия в центъра на столицата.

През 2011 г. като общински съветник внесох предложение заедно с колеги от ДСБ и СДС за демонтаж на паметника, но тогава от ГЕРБ се скриха и провалиха гласуването. Сега се правят на най-големите евроатлантици, категоричен е Ангел Джамбазки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *