Азербайджанката Ирада Бабаева: В България най-много ми хареса климата, кухнята, уникалната природа, хората! Добронамереността на българина и отношението му към гостите е уникално!

Дами и господа за мен е чест, че днес мога да ви представя Ирада Бабаева от Азербайджан!

Здравейте г-жо Бабаева, представи се на нашите многобройни читатели…

– Здравейте г-н Байрактарски, моето име е Ирада Бабаева, родена съм и живея в гр. Баку, столицата на Азербайджан. Занимавам се с Туризъм.
Азербайджан е с население от 10 215 045 към 1.12.2022г., територията на Азербайджан е 86,600 кв.км. Ние сме президентска република. Президент на страната в момента е Ильхам Алиев. Азербайджан е светска държава. Тя е много национална и мулутирелигиознна. Азербайджан се намира на границата между Европа и Азия. Граничи с Русия, Грузия, Армения и Иран. Има излаз на Каспийско море. У нас има 9 климатически зони, които благоприятстват за селскостопанското и индустриално развитие на страната. Имаме огромни находища на газ, нефт и злато, мед и други природни ресурси. Азербайджан е богата държава

Как решихте да дойдеш в Българя?

– Дълго време имах проблем с опорно-двигателния апарат и след продължително проучване какво лечение ми е нужно разбрах за балнологическите курорти и природни дадености на България. Впечатлена бях от броя на минералните източници и техния химичен състав, съответно вида и броя на заболяванията, и какво те лекуват. Проверявайки отзивите за лечение попаднах на верига Консултативно – терапевтични центрове „Живот без болка”. Посредством социалните мрежи се свързах се с д-р Маникатов споделих проблемите си и след направените изследвания, който той искаше от мен пристигнах в България.

Какви бяха първите ви впечатления от страната?

– България ме посрещна със слънчево и топло време. Бях удивена от София че е много древен град и как старинното и древното се съчетава със съвременна архитектура. Вие имате много чист въздух и вода.

Какво най-много ви хареса тук?

– В България най много ми хареса климата, кухнята, уникалната природа, хората. Бях впечатлена от честността на българите. И не на последно място бях впечатлена от бързината на възстановяването ми от проведеното лечение. Което ми позволи да имам достатъчно време да посетя много градове и районни в страната Ви: Видин, Белоградчик, Сандански, Мелник, Велико Търново, Пловдив и Казанлък. Бях впечатлена от съвременната архитектура вплетена в историческото минало на българите.

С какви впечатления сте от българите?

– Както споделих впечатли ме Вашата честност и гостоприемство. Добронамереността на българина и отношението му към гостите е уникално.

Ще се върнеш ли?

– Да и нещо повече бих желала да работя с българи в областта на туризма и санаториално- курортен туризъм, леката промишленост в частност винопроизводството и производства на сирене, както и в областта на образованието.

Какви са плановите Ви в тази насока?

– След като направих контакт с една от туристическите фирми във Вашия регион „Алфатур” и управителката г-жа Здравка Чимева набелязахме няколко аспекта в развитието на туризма: организиране на групи в областта на културно-исторически туризъм, винен туризъм, гурме туризъм, санаторно-курортен туризъм и решихме да закрепим всичко това с договор.

А как мислите да работите в леката промишленост?

– След проведените разговори с г-жа Здравка Чимева, тя осъществи връзка с множество производители на вино за региона. Срещите направени със собствениците на традиционни за региона вина завършиха с договори.

Какво ще пожелаете на читателите на Blagoevgrad2700 ?

– Искам да пожелая на всички Вас скъпи български приятели здраве и просперитет и не забравяйте, че живеете на едно от най-красивите кътчета на Земята. До нови срещи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *