Благоевградчанин на съд, обвинен в опит за убийство

Благоевградчанин на съд, обвинен в опит за убийство

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.Г. (на 47 години) за извършено от него престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК – опит за умишлено убийство.

На 08.10.2021 г. С.А. гостувал на А.Г. в дома му в гр. Благоевград. Двамата консумирали бира и разговаряли. Между мъжете възникнал скандал, който станал повод гостът да тръгне.

Междувременно стопанинът се обадил в полицията и съобщил за семеен скандал. Взел нож и последвал С.А. по ул. „Балкан“. Настигнал го и го прегърнал, след което му заявил, че не иска да има нищо общо с него. След тези думи извадил ножа и посегнал към С.А. Нанесъл му два удара, причинявайки му прободно-порезни рани в лявата гръдна половина. При опита за самозащита пострадалият получил и наранявания в областта на гърба и дланта.

На местопроизшествието пристигнали полицейските служители, които успели да разтърват двамата мъже. Пострадалият С.А. бил транспортиран в болница, където му била извършена операция. Няколко дни по-късно той бил изписан с подобрение.

По досъдебното производство са били извършени съдебномедицински експертизи, установяващи травматичните увреждания.

Обвиняемият е бил привлечен към наказателна отговорност за опит за умишлено убийство, като деянието е останало недовършено, поради независещи от него причини – оказана своевременна медицинска помощ на пострадалия С.А.

Предстои делото срещу обвиняемия А.Г., който е многократно осъждан, да продължи в съда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *