Благоевградският актьор Иван Тодоров е бил нападнат от шест бездомни кучета в центъра на града

Благоевградският актьор Иван Тодоров е бил нападнат от шест бездомни кучета в центъра на града

Актьорът Иван Тодоров е бил нападнат от шест бездомни кучета в центъра на Благоевград рано тази сутрин, докато е водил детето си на детска градина, сигнализира неговата съпруга в социалните мрежи.

„Здравейте граждани на Благоевград! Днес Иван беше нападнат от 6 кучета в центъра на Благоевград докато водеше детето си на детска градина! Без причина! Ние сме любители на животните и самите ние сме имали куче! Но това което се случва в града ни е НЕДОПУСТИМО!!! Моля всеки който е имал такъв проблем да ми пише, защото ние няма да оставим нещата така“!

Тя обяснява, че и двамата обичат кучета, но проблемът с бездомните такива в Благоевград е придобил сериозни мащаби и е крайно време да бъдат предприети мерки от страна на институциите. Борислава Тодорова, в своя пост, апелира всеки, който е станал жертва на такова нападение да се свърже с нея, за да предприемат общи действия.

А ето какво сподели и г-н Тодоров:

Здравейте. Днес се случи нещо с мен, което ще помня дълго време. След, като заведох сутринта дъщеря ми на детска градина прибирайки се по главната улица в Благоевград бях нападнат от глутница кучета.
Да, правилно прочетохте…от глутница безпризорни кучета, които ми се нахвърлиха без никаква причина. Там срещу съда има градинка, която са превзели и считат за своя територия. Във времето съм чувал за подобни случаи на нападения, но никога не съм вярвал че може да ми се случи подобно нещо в центъра на областен град.
Няма да изпадам в детайли, но беше страшно.
В опитите ми да се спася ритайки с крака и крещейко с пълно гърло се спънах, паднах на земята, като си помислих че сега вече ще ме довършат.
Беше жестока борба, но дадох отпор и успях да се скрия в съда, където охраната се притече на помощ.
Адреналина ми беше на 100% и не знаех на кой свят се намирам. Охраната ме попита дали съм добре, защото имаше петна от кръв по мен.
Не усещах нищо, но имах охлузвания и болки в седалището.
В крайна сметка се оказа, че едно от тях е успяло да ме захапе по седалището. Дънките скъсани и дупето с перфорация.
Превръзки, инжекции за тетанус + още 6 за бяс и ще съм топ след някой ден, но психиката ми е със заводски настройки в момента.
Постоянно си мисля, че ако беше дете или възрастен човек можеше да бъде нахапан до смърт.
Сега, защо пиша всичко това?
Първо защото изтече информация в интернет и се вдигна голяма шумотевица и цял ден хората ми звънят да ме питат как съм… та добре съм, боли, но ще мине.
Второ, докато обикалях кабинетите разбрах че това било ежедневие и хората просто си траят, защото нямало какво да се направи.
Трето, оказва се че общината е в някакъв параграф 22 и не може да направи кой знае какво.
Аз лично смятам, че винаги може да се направи нещо и ще се възползвам от медийния интерес за да сложа проблема отново на масата.
Утре призовавам всеки, който е пострадал или живее в страх от този проблем /оказва се че имам приятели, които планират маршрутите си за да заобикалят въпросните глутници в града/ да заповядат утре сряда сутрин 15.02.23г. в 07:00ч. пред съда, където ще има представители на всички големи медии и човек на общината. Елате за да изкажем каквото имаме да кажем по въпроса и да потърсим решение, защото това не може да продължава така и защото рано или късно ще се стигне до голяма беля.

P. S. Аз вече съм въоръжен със спрей, но не вярвам, че това е решение.

Споделете тази новина
Благоевград Инциденти Югозапад