Джамбазки за войната в Украйна: Нито едната, нито другата страна говорят за начало на мирни преговори

Не мисля, че войната може да бъде спряна с политически декларации и санкции. Нещата ще се сведат до военните действия. Моето впечатление не е, че ще спре скоро. Руското политическо ръководство е в задънена улица, тъй като няма полезен ход нито напред, нито назад за тях. Няма да даде крачка назад, за да се стигне до нещо, което според тяхната пропаганда би било някакъв вид победа. Но виждате, от началото на военните действие руските сили не са превзели нито един областен център.

Това коментира пред Евронюз България евродепутатът от ЕКР/ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. Темата в предаването „Добро утро, Европа“ бе посветена на една година от началото на войната в Украйна.

Към момента нито едната, нито другата страна по някакъв начин говорят дори за начало на мирни преговори, коментира още той.

Според него, че преговори могат да се водят единствено при постигане на съгласие какво може да се случи. Репарации и гарантиране на териториалната цялост на Украйна. Българската държава не трябва да губи своите възможности да защитава себе си, това да даваме военна помощ на Украйна има две страни. Ние трябва да поддържаме своите въоръжение сили. Факт е, че в началото снарядите, които използваха от украинската армия, бяха наши, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.

По думите му егоизъм, безотговорност и гонене на партийни интереси – това е причината да ходим на четвърти поредни избори у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *