Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

При извършена, на 30.03.2023 г. в с. Тополница, общ. Петрич, проверка на жилищна сграда и прилежащо към нея дворно място, обитавани от 28-годишен от същото село от органите на реда са открити около 18 бр. канабисови растения, които били засадени в дворното място и пластмасови кофи със засадени около 31 бр. канабисови растения, както и найлонов плик с около 11 грама канабис, находящи се в различни помещения в жилищната сграда. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава.

От полицейски служители на РУ-Сандански, около 00:25 часа на 31.03.2023 г. в района на ул. „Стефан Карчев“ в гр. Сандански е проверен 18-годишен младеж от с. Генерал Тодоров. Намерена и иззета е около 3,230 грама тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В сутрешните часове на 30.03.2023 г. в гр. Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански е проверено жилище в града, обитавано от 33-годишен мъж. В дома са намерени и иззети около 0,59 грама кокаин и два ловни патрона. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

На 30.03.2023 г., от полицейски служители на РУ-Банско са задържани 41-годишен мъж от гр. Бургас и две жени на 36 и 39 години от гр. Банско. В археологически обект „Ситан Кале“, находящ се в местността „Пещерите“, землище на гр. Банско, същите са установени да търсят исторически находки без съответно разрешение. В хода на извършената им проверка, в туристическата раница на 41-годишния са открити: металотърсач, лопата, нож-лопата и ръчен верижен трион. По случая е образувано досъдебно производство.

Споделете тази новина
Благоевград Крими Югозапад