Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

В следобедните часове на 25.02.2023 г. в землището на с. Марикостиново, от полицейски служители на РУ-Петрич е констатирано, че от коритото на река „Мелнишка“ се изгребват инертни материали, като на място са установени багер и товарен автомобил „Нисан“, управляван от 61-годишен мъж от с. Марикостиново. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Около 20:25 часа на 25.02.2023 г. е получено съобщение за пожар в къща в с. Палат, общ. Струмяни, която по данни на собственика й не е била обитавана от 23.01.2023 г. Пожарът е погасен от екип на РСПБЗН-Сандански, като от полицейски служители на РУ-Сандански са предприети незабавни действия, в резултат на които е задържан 33-годишен мъж от селото, който е причинил пожара по непредпазливост, изхвърляйки изпушена от него цигара в една от стаите в дома. Образувано е досъдебно производство.

Със заповед за задържане до 24 часа, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е задържан 50-годишен мъж от града. В следобедните часове на 26.02.2023 г., използвайки остър предмет, същият е увредил входната врата на апартамент в ж.к. „Юг“ в гр. Гоце Делчев. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.216, ал.1 от НК.

След проведена, на територията на гр. Благоевград, специализирана полицейска операция по линия на противодействие на организирането и набирането на лица с цел сексуална експлоатация и предоставяне на помещения за развратни действия, от полицейски служители на сектор „ПКП, сектор „СТД“ и 01 РУ-Благоевград са задържани общо 10 лица. В качеството им на обвиняеми са привлечени: 35-годишен мъж от гр. Угърчин, 33-годишна жена от гр. Радомир и 60-годишен мъж от гр. Благоевград, като спрямо тях е взета мярка „Задържане за срок до 72 часа“ с постановление на прокурор. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицейски служители на 01 РУ-Благоевград работят по получено съобщение за това, че за времето от 16:00 часа на 19.02.2023 г. до 22:00 часа на 24.02.2023 г., чрез увреждане на входната врата е проникнато в къща в с. Покровник и е извършена кражба на: телевизор, микровълнова печка и корито за мивка. По случая е образувано досъдебно производство.

За времето от 20:00 часа на 21.02.2023 г. до 08:30 часа на 22.02.2023 г., от селскостопанска постройка, находяща се в землището на с. Баничан е извършена кражба на шест агнета и пет овце. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

На територията на област Благоевград са станали следните ПТП:

На 25.02.2023 г. около 08:00 часа на ул. „Братя Каназиреви“ в гр. Разлог, лек автомобил „Опел Астра“ с 41-годишен водач, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост се е ударил в бордюр и метален стълб. При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са материални щети. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача е отрицателна.

На 25.02.203 г. около 08:05 часа на пътя между с. Сатовча и с. Долен е станало ПТП, при което лек автомобил „Форд“ с 42-годишен водач от с. Сатовча, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост и изпреварвайки лек автомобил „Сеат“ го е ударил странично. С натъртвания в областта на гръдния кош е пострадала 58-годишна пътничка в лекия автомобил „Сеат“, която след извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение. На водачите са направени проби с техническо средство за наличие на алкохол в издишания въздух, които са отрицателни.

На 25.02.2023 г. около 14:30 часа на ул. „Ал. Стамболийски“ в гр. Благоевград, лек автомобил „БМВ“ с 18-годишен водач от града не е спазил необходимата дистанция и е блъснал в задната му част лек автомобил „Фолксваген Пасат“, който е спрял за да пропусне пресичащи пешеходци на пешеходна пътека. С болки в главата е пострадало 4-годишно момиченце, което е пътувало в обезопасително детско столче на задната седалка в лекия автомобил „Фолксваген Пасат“. То е транспортирано за извършване на медицински преглед, след което е освободено за домашно лечение. Пробите на двамата водачи за употреба на алкохол са отрицателни.

В хода на извършена, около 15:06 часа на 26.02.2023 г. на ул. „Македония“ в гр. Кресна, проверка на товарен автомобил „Нисан“, от полицейски служители на РУ-Сандански е установено, че 57-годишният водач на автомобила от гр. София шофира с наличие на 1,29 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство.

На 26.02.20.23 г. около 23:36 часа е получен сигнал за пожар във фургон в с. Елешница. Пожарът е погасен от екип на РСПБЗН-Разлог. Предполагаема причина: неправилно използване на отоплителни уреди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *