ЮЗУ е домакин на семинар за социалните дейности и изследвания

На 22 март 2022 г. в зала 114 ще се проведе семинар, на който ще бъде представен инструментът Фотовойс. Форумът се организира от катедра „Медико-социални науки“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“ съвместно с фондация „Солидарност в действие“.

Семинарът е част от събитията, които катедра „Медико-социални науки“ организира по повод Деня на социалния работник, който тази година се отбелязва на 21 март.

Водещи на събитието ще бъдат Маги Назер – социолог и Тодор Цанов – филмов и телевизионен оператор.

Фотовойс е иновативен творчески метод за споделяне на лични и колективни истории, гледни точки и преживявания, онагледени чрез снимки. Фотовойс може да бъде ценен източник на данни за научни изследвания, застъпничество, политически реформи. Методът позволява на всички, независимо от техните предварителни умения или знания, да допринесат с гледните си точки и да развият уменията си за себеизразяване, следвайки стъпките на процеса. Подходът насърчава критичното мислене и диалог и колективното извеждане на заключения и препоръки. Това се случва чрез дискутиране на фотографиите в големи и малки групи и синтезирането на индивидуалните гледни точки в групови послания.

Програма

09.30 – 09.45 ч. Представяне на лекторите и участниците.

09.45 – 10.15 ч. Фотовойс: история, таргет групи, основни стъпки, ползи.

10.15 – 10.30 ч. Споделяне на опит от студенти на Югозападния университет „Неофит Рилски“, участвали в обучение по Фотовойс.

10.30 – 11.00 ч. Фотографски техники и трикове.

11.00 – 11.30 ч. Дискусия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *