Кандидатът да поеме ФК „Пирин“-Благоевград декларира, че е готов да вложи близо 1 млн. лв. до края на сезона

Кандидатът да поеме ФК „Пирин“-Благоевград декларира, че е готов да вложи близо 1 млн. лв. до края на сезона

Готовност да вложи близо 1 млн. лв. в „Пирин“ е декларирал днес пред общинските съветници на Благоевград кандидатът да поеме футболния клуб Ернан Бенато. Срещата била организирана от кмета Илко Стоянов веднага след като от американската мениджърска агенция CRD Sport депозирали в Общината писмено намеренията си към клуба. Целта била в затворен формат да се коментират намеренията на евентуалните инвеститори и очакванията от тяхна страна, както и гаранциите както за тях, така и за клуба.

Покана за срещата била изпратена на всички 41 съветници, като се отзовали почти половината. На разговора присъствали и президентът на „Пирин“ Станислав Манолев, техническият директор Петър Занев, новоизбраният изпълнителен директор Кирил Стойков-Зози и членът на борда на директорите Станко Йовчев, които обаче още не са вписани в Търговския регистър, както и управителят на ОФК „Пирин“ Атанас Дафинов.

„Бенато информира, че е готов да вложи малко над 900 000 лв. в издръжката на клуба, като покрие дължимите суми и задържи футболистите в оставащите 11 мача до края на първенството“, обясни зам. председателят на ОбС Кирил Вакринов и добави:

„Коментирахме как да се случи това и гаранциите за отбора. Човекът не беше добре запознат с българското футболно законодателство, че придобиването на акции не може да стане от днес за утре и е нужно минимум месец за процедурите. Всичко в момента е на ниво добри намерения. Заяви, че е готов да вземе колкото акции му предложим, стига да има контрол върху управлението. На практика той не купува акции, а поема ангажимент да изчисти задълженията на клуба и това е цената. Предстои да се обсъди, уточни и изработи конкретен договор с параметри, даващи гаранции и на двете страни, нещо като предварителен договор, който да даде възможност кандидат-инвеститорът да направи вложения, преди да поеме контролния пакет акции и те да са защитени“, обясни Ваклинов.

„Обединихме се да му дадем шанс“, допълни след срещата и съветникът Калоян Ханджийски. „Е. Банато обясни, че се занимава с футболни трансфери, включително и в България. Истината е, че „Пирин“ е опрян до стената и нямаме много опции“, коментира съветникът.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *