Маратон в подкрепа на Българския регистър за стволови клетки в Банско

Маратон в подкрепа на Българския регистър за стволови клетки в Банско

За първа година Ротаракт клубовете в България организират Национална инициатива РотаРън България с кауза за повишаване информираността за дарителството на стволови клетки. С партньорството на Българско сдружение „Лимфом”, УМБАЛ „Александровска”, лаборатория „Рамус“.

Ротаракт клуб Банско-Разлог и със съдействието на община Банско и Ротари клуб Банско-Разлог беше организиран трикилометров маратон в подкрепа на Националната инициатива. Участие в масовия маратон взеха състезатели и треньори от Ски клуб „Банско“, Таекуондо клуб „Хоук-Банско“, Клуб по канадска борба „Армспорт-Банско“, Клуб по „Биатлон 2019“, ученици и спортни педагози от СУ „Неофит Рилски“ гр. Банско, както и граждани и гости на града. Доброволците от младежката организация на Българския червен кръст към СУ „Братя Каназиреви” гр. Разлог съдействаха в организацията за безпроблемното протичане на маратона.

Премиум рали София-Свети Влас обедини своето събитие с това на Ротаракт клуб Банско-Разлог и подкрепи информационната кампания.

С благодарствен приз за подкрепата бе удостоен кметът Иван Кадев, който благодари на организаторите, че са избрали Банско за домакин на това благородно дело.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *