На 8- и март ви представяме инж. Вера Станишева – лесовъдът със златни ръце

Инж. Вера Станишева по професия е лесовъд, но хобито и е да рисува. В момента 7 нейни картини са изложени в Регионалния исторически музей в Благоевград, а днес тя ще участва в изложба и в сградата на Общината.

„Моите картини са на природна тематика, това обичам да рисувам, това ми е в душата, работя за природата и за гората, затова искам да изразя това и на платното!“.

Инж. Станишева рисува от повече от 20 години, обича да рисува езера, реки и слънчогледи.

Обиква природата още като дете, възпитана е от майка си в любов към гората, а още от най-ранна възраст прекарва всеки свободен миг в планината при баба си и дядо си.

По- късно, когато мисли за професионалната си реализация, поглежда към Пирин и си казва: „Аз обичам Пирин, обичам природата и ще отида да уча в Лесотехническия университет!“.

Днес Вера Станишева е доволна от живота си като лесовъд и художник, прави всичко с любов, вечер се прибира у дома си, удовлетворена от резултата от своята работа.

Пред морето предпочита гората, а на 8- и март пожелава на жените да бъдат преди всичко жени. „В днешното ежедневие забравяме за това.

Дори с мъжки професии, ние винаги трябва да бъдем жени!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *