Оранжев и жълт код за опасно време: Бурен вятър ни очаква в неделя

Оранжев и жълт код за опасно време: Бурен вятър ни очаква в неделя

Оранжев код за опасно силен вятър е обявен за днес в осем области на страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението е в сила за областите Бургас, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. В тези области се очаква поривите на вятъра да достигнат 28 м/сек.

В 18 области на страната е в сила жълт предупредителен код за силен вятър – Благоевград, Варна, Враца, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, София град, София област, Стара Загора. В тези области се очаква поривите на вятъра да достигнат 22-24 м/сек.

В Благоевград и Смолян има издадено предупреждение и за опасни валежи. Прогнозата на НИМХ е в Благоевградско е да духа силен и бурен южен вятър с пориви до 22-24 м/сек. В южните райони на областта ще има значителни валежи от дъжд с количества до 30 мм. В Смолян вятърът ще е силен и бурен с пориви до 22-24 м/сек. Ще има значителни валежи от дъжд с количества до 30 мм.

Единствено за областите Видин и Плевен няма издадени предупреждения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *