Преместиха в ареста в Бобов дол прокурорския син от Перник

Докато бил в Софийския, рисувал „хитлеристки“ изображения по стените, затова влязъл в конфликт с други лишени от свобода, нападал надзиратели, обиждал и хора от администрацията, прокуратурата стартира още едно разследване – този път за побой в Созопол

Васил Михайлов от Перник остава в ареста, реши Софийският районен съд. Прокурорският син поиска за пореден път да бъде освободен, но съдът отново му отказа. В съдебната зала прокуратурата представи няколко доклада, от които става ясно, че Михайлов е рисувал „хитлеристки“ изображения по стените, затова влязъл в конфликт с други лишени от свобода, нападал надзиратели, обиждал и администрацията на ареста. Заради всичко това той вече е преместен от ареста в София в този в Бобов дол.

Тези обстоятелства съдът кредитира, за да остави младежа в ареста, и записа в мотивите си, че за осем месеца той не е поправил поведението си.

Защитниците на Васил Михайлов коментираха, че обвинението е тенденциозно. Освен това ставало дума за прояви от битов характер.

„Водят го като маймуна на синджир и така му нарушават достойнството“, коментира защитата.

Съдът обаче записа в решението си, че ако Михайлов е на свобода, може да извърши ново престъпление, защото е общественоопасен.

Междувременно в съдебната зала прокуратурата представи справка, според която срещу младежа е започнало още едно разследване – този път за побой в Созопол. Има нож с негова ДНК, ползвал е бокс.

Михайлов е обвинен за това, че на 12 май 2022 г. около 01:00 часа в близост до детска площадка в Перник се е заканил с убийство на мъж и го е удрял в главата с твърд предмет, който още не е установен от разследващите. Пострадалият е получил лека телесна повреда.

Преди десетина дни Софийската районна прокуратурa го обвини за още две престъпления, извършени в Перник.

В края на миналата година стана известно, че синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов – Васил, отива на съд за осем престъпления. Обвинителният акт е внесен, както и 12 тома материали, а прокуратурата ще поиска да бъдат разпитани 45-има свидетели. Има изготвени и експертизи.

В момента Михайлов се намира в ареста, след като проверка установи, че той е нарушил домашния си арест, въпреки че е с гривна за проследяване.

На 28 февруари е разпоредителното заседание по делото, когато процесът тръгва и с разпит на свидетели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *