Проверки по метода „широкообхватен контрол“ започват на територията на СДВР и областните дирекции в Пазарджик, Русе и Благоевград

Проверки по метода „широкообхватен контрол“ започват на територията на СДВР и областните дирекции в Пазарджик, Русе и Благоевград

Контролът стартира днес в 14 часа и е част от кампанията „С бистър ум зад волана“, в която Пътна полиция е партньор на Българската петролна и газова асоциация (БПГА).

Основното, за което ще следят екипите е недопускане на управление след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози, обяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от ГДНП.

Според данните на Пътна полиция от началото на годината до края на месец март на територията на страната са установени над 2 400 случая на управление на МПС след употреба на алкохол, над 1 200 след употреба на наркотични вещества, а в 32 случая – и на двете.

Спрямо същия период на миналата година има увеличение на установените случаи, обяснението за което е в засиления контрол от страна на полицейските служители.

Край София полицейските действия ще се извършват на магистрала „Хемус“, на изход от столицата в района на бензиностанцията до Гара Яна. На магистрала „Тракия“ екипите са разположени до бензиностанцията край отбивката за село Виноградец, в Русе – на бул. „3 март“, до бензиностанция в района на ЖП-гара „Запад“, а в Благоевград – до бензиностанция на бул. „Димитър Солунски“ в района на ЮЗУ.

Успоредно с проверките на пътните полицаи, в обектите на Асоциацията всеки водач ще може сам да извърши анонимно тестване, както и да си вземе тестери, за да си направи проверка за алкохол преди следващо пътуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *