С богата програма и премиера благоевградският театър посреща месец февруари

С богата програма и премиера благоевградският театър посреща месец февруари

Месецът на любовта в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград стартира с премиерно представление. Акцент в програмата е най-новото заглавие в репертоарната програма – бродуейската „Комедия за тенори“ от Кен Лудвиг, която се поставя за първи път на българска сцена. Действието отвежда зрителите в Париж през 30-те години на миналия век – една хотелска стая, четирима тенори, две съпруги и няколко часа преди зрелищното шоу на вечерта. Зрителите могат да се подготвят за едно шумно и забавно приключение, изпълнено с комични ситуации и романтика. Освен като режисьор на постановката Асен Блатечки, се превъплъщава и в ролята на продуцента Сондърс, а Калин Врачански е италинската суперзвезда Тито Мерели. Участват още и Гринго-Богдан Григоров, Йордан Ангелов, Ива Кънева, Гергана Цакова и Мариана Бонева. Сценограф е Анелия Райкова, а музиката е композирана от Христо Намлиев. Може да гледате премиерните представления на „Комедия за тенори“ на 4 и 5 февруари от 19:00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград.

В програмата следва и наскоро поставеният спектакъл „Момчето от последния чин“ с участието на най-новите попълнения в актьорската трупа на театъра. Тесктът в спектакъла е по пиесата на Хуан Майорга – един от най-известните съвременни испански драматурзи. Пиесата засяга важни теми за цялото общество – темата за бъдещето на децата ни, темата за тяхното изпадане от образователната система, за подкрепата в следването на мечтите и за развитието на младия талант.
Зрителите отново ще имат възможност да се насладят на един от най-остроумните текстове на Оскар Уайлд и да се запитат „Колко е важно да бъдеш сериозен“, както и на любимия за благоевградчани документален спектакъл „Забелязано в Благоевград“.
На 14-ти февруари може да отпразнувате празника на любовта с любимия човек в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ със спектакъла по едноименния класически роман на Уилям Такъри – „Панаир на суетата“. Съвременната сценична адаптация на режисьора Маргарита Мачева среща зрителите с една млада актьорска трупа, която по изключително забавен и зрелищен начин разказва класическата история за суетата в свят, в който всички се стремят към онова, което си заслужава да притежаваш.

През февруари зрителите ще видят и брилянтния спектакъл на режисьора Стайко Мурджев – “Съмнение“. Калин Врачански, Станка Калчева, Радена Вълканова и Мариана Бонева ще ви пренесат в света на криминалния психологически трилър на световно признатия драматург Джон Патрик Шанли.
Освен наситената програма с репертоарните заглавия, на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ ще може да гледате и спектакъла на Стайко Мурджев „Бившата мис на малкия град“ на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ – Смолян. Представлението гостува на 20-ти февруари.

А за най-малките зрители екипът на театъра е подготвил поредица от уикенди с детските спектакли „Весел светофар“, „Пепеляшка“ и „Неволята“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *