Слави Трифонов: На мястото на паметника на Съветската армия да има на хан Аспарух

Слави Трифонов: На мястото на паметника на Съветската армия да има на хан Аспарух

„Според мен на мястото на паметника на Съветската армия трябва да има паметник на създателя на българската държава хан Аспарух. В София, столицата на България, няма нито един паметник на създателя на България – хан Аспарух. И целият този скандал около паметника на една отдавна несъществуваща армия, която въобще не ни е освободила, а направо ни е поробила, целият този скандал е адски удобен да махнем този абсолютно ненужен и напълно безмислен монумент и като българи да издигнем паметник на най-важния българин – хан Аспарух“. Това написа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в профила си във Фейсбук.

„Аз правих подобна инициатива преди години и тя не се получи. Защо? Защото администрацията направи всичко възможно, по всякакъв начин, с всякакви причини, да убие тази идея още в зародиш. Защо? Не знам. Имах чувството, че административните служители не са българи, а византийци“, пише още Трифонов.

„А сега дали е възможно някаква такава идея да се получи? Ако питате българите дали вместо паметник на Съветската армия е по-добре да има паметник на хан Аспарух, най-вероятно огромната част ще кажат: „Разбира се, че на хан Аспарух“, коментира той.

По думите му това най-вероятно няма да стане. „Явно такива ни е довел тук хан Аспарух. Такива, дето повече обичаме чужди армии, отколкото тоя, дето ни е създал. А иначе идеята е хубава. Питайте всеки българин и вижте какво ще ви каже“, завършва публикацията си Трифонов.

Споделете тази новина
Политика Слави Трифонов