Спецоперация в Благоевград: Има петима задържани

Спецоперация в Благоевград: Има петима задържани

Петима души са задържани при специализирана полицейска операция в Благоевградско, съобщиха от МВР. Полицейската операция е по линия на противодействие на битовата и конвенционалната престъпност, като се извършват проверки за употреба на алкохол, наркотици, правоспособност за управление на МПС и други.

На територията, обслужвана от Районно управление – Разлог, от екипи на Главната дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, както и полицейски служители от ОДМВР – Благоевград, районните управления в Разлог и Банско и служители на Национална агенция по приходите (НАП), Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и „Държавно горско стопанство (ДГС) – Благоевград“, са проверени над 80 души, близо 70 превозни средства, едно питейно заведение и два търговски обекта. При проверките е задържан един човек, съставени са 10 акта за установени административни нарушения, 15 фиша по Закона за движение по пътищата, както и три акта за установени нарушения по Закона за българските лични документи. От служителите на БАБХ са съставени три протокола и един акт за установено административно нарушение.

В хода на операцията общо на територията на областта са проверени 344 човека, близо 280 превозни средства, четири пункта за черни и цветни метали, 14 заложни къщи, пет автоморги, шест питейни заведения и 20 търговски обекта. Иззети са близо 18 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. Задържани са четирима души и са регистрирани три престъпления, посочват от ОДМВР – Благоевград.

При специализираната полицейска операция са съставени и 24 акта за установени административни нарушения и 69 фиша. От представителите на другите институции са съставени един акт за установено административно нарушение и 11 констативни протокола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *