Ускорява се процесът за изграждането на нов мост на път III-1006 край Покровник

Ускорява се процесът за изграждането на нов мост на път III-1006 край Покровник

Ускорява се процесът за изграждането на нов мост над река Струма на третокласния път III-1006 край село Покровник. На работна среща в Благоевград днес председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Венцислав Ангелов обсъди с Областния управител на Благоевград Стоян Христов, директора на Областно пътно управление Благоевград Иван Кунев, представители на изпълнителя на обекта и граждани действията, които агенцията ще предприеме за да може реализирането на обекта да започне във възможно най-кратък законов срок.

Инициативата за ускоряване работата по изграждане на съоръжението бе подета първо от заместник-регионалния министър Николай Шушков още на 4 януари т. г., когато той проведе спешна работна среща в МРРБ и на която бяха обсъдени проблемите, забавящи строителните дейности.

На срещата днес в Благоевград бяха разгледани и разяснени техническите особености при изграждането на новото съоръжение. Уточнено е, че преди изграждането на основното съоръжение ще бъде изградено допълнително техническо съоръжение за преместване на инженерните комуникации без това да води до удължаване на общия срок за изпълнение на договора за строителство, който е 300 дни, от издаването на разрешението за строеж.

За да може работата да започне колкото се може по-скоро за изграждането на основното и на допълнителното съоръжението ще бъде поискано частично разрешение за строеж по чл.148, ал.6 от Закона за устройство на територията. Издаването на частично разрешение за строеж е възможно да бъде реализирано до 40 дни.

След проведената през 2022 г. открита процедура по ЗОП проектантските дейности и строително-монтажните работи са възложени на ДЗЗД „Мост Покровник“, в което участват „Грома Холд“ ЕООД и „Пътпроект“ ЕООД. Стойността на договора е над 7,2 млн. лв. с ДДС и средствата са осигурени от бюджета на АПИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *