В Пернишка област до 11:30 ч. са гласували 9,4 на сто от избирателите

В Пернишка област до 11:30 ч. са гласували 9,4 на сто от избирателите

В Пернишка област до 11:30 ч. са гласували 9,4 на сто от избирателите, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия (РИК) Станислава Антова.

Най-активни са гласоподавателите в община Ковачевци, където до урните са отишли 24,2 процента от имащите право на вот. Най-ниска засега е активността в община Перник, където правото си на глас са упражнили 8,6 на сто от избирателите. В Радомир към момента са гласували 10,6 процента от гласуващите, Брезник – 9,9 процента, Трън – 12,5 процента, Земен – 16,9 процента.

Към същия час на предходните избори на 2 октомври 2022 г. активността на вота за Народно събрание в 14-и МИР-Перник е била 8,8 на сто.

Изборният ден в региона протича спокойно. До момента в РИК са постъпили два сигнала за изборни нарушения. Единият от тях засяга нерегламентирана агитация пред секция в двора на Седмо училище в Перник. Другият е за грубо отношение в секция в село Зидарци. Две са секциите в региона, където заради проблем с машините е предприето преминаване към изцяло хартиен вот. Това са първа секция в пернишкия квартал „Мошино“ и осемнадесета секция в радомирския квартал „Върба“.

Гишетата на паспортните служби в Перник и в районните управления в Радомир, Брезник и Трън работят до 19:30 часа днес, съобщиха от Областната дирекция на
МВР.

Служителите на сектора ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени или унищожени лични карти и документи с изтекъл срок, за да може гражданите спокойно да упражнят избирателните си права. До момента шест души са получили такива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *