За един ден 14 са хванати да шофират пили, а 13 – дрогирани

9241 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 11 844 водачи и пътници. Съставени са 2491 фиша и 650 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 14 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – четирима от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 10 – с над 1,2 на 1000, а двама, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 души, а двама са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 2092 МПС и 2434 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 572 фиша и 122 АУАН.

Установени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол над 1,2 промила. Четирима са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *