Заместник-министър Емил Ганчев връчи награда „Почетен знак на МВР“ III степен на младши полицейски инспектор Тодор Кимов и ново служебно оръжие на полицейски служители от ОДМВР-Благоевград

Заместник-министър Емил Ганчев връчи награда „Почетен знак на МВР“ III степен на младши полицейски инспектор Тодор Кимов и ново служебно оръжие на полицейски служители от ОДМВР-Благоевград

Днес в ОДМВР-Благоевград за постигнати трайни резултати в служебната работа и продължителна служба в МВР, както и за съществен принос за издигане на авторитета на областната дирекция с начина си на работа заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев връчи награда „Почетен знак на МВР“ – III степен на Тодор Кимов – младши полицейски инспектор в РУ-Петрич.

На 2 март около 14.00 часа, мл. полицейски инспектор Тодор Кимов е на работа в приемната на с. Коларово. Забелязва пушек, излизащ от жилищна сграда на общината, в която са настанени социално слаби хора. Незабавно подава сигнал на тел. 112 и се отправя към мястото на инцидента. По пътя го застига млад мъж, учител по физическо възпитание в местното училище, и двамата за минути се озовават пред сградата, обхваната вече от пламъци. Младши инспектор Кимов преценява за минути обстановката и без колебание и заедно с учителя влизат в сградата, като успяват да изведат на безопасно място деветима от обитателите, сред които и жена с тежки изгаряния. Междувременно пристигналият на място екип на пожарната служба предприема гасителни действия и оказва първа помощ на пострадалата.

Освен почетната награда за служителя Кимов, като израз на положителната оценка за постигнатите високи резултати при изпълнение на служебните задължения от заместник – министър Ганчев бяха връчени пет служебни пистолета „Валтер“ и седем служебни електропреносими пистолета „Тейзър“ на полицейски служители от ОДМВР-Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *