Ангел Джамбазки: Сегашната позиция за Македония охрабрява антибългарския македонизъм

Ангел Джамбазки: Сегашната позиция за Македония охрабрява антибългарския македонизъм

Сегашната позиция за Македония охрабрява антибългарския македонизъм. Предупредихме ПП, ДБ, ДПС, че не бива да оставят този македонизъм да се вихри, защото той се опира на сръбско коминтерновската антибългарска позиция.

Това заяви Ангел Джамбазки – евродепутат и съпредседател на ВМРО, в „Денят на живо“ по Нова нюз по повод последния случай на нападение и побой над българин в Охрид.

Пребиването на секретаря на българския културен клуб „Цар Борис Трети“ в Охрид Християн Пендиков е резултат от дългогодишната омраза. Този път трябва да кажем ясно: „Вето”. Не може да нападаш хора, защото се определят като българи! Не може да пребиваш българи, разпали се Джамбазки.

Той е категоричен, че това е поредно нападение над българин в РС Македония след запалването на културния ни дом „Иван Михайлов” в Битоля, стрелба по българска кола, заплахи и нападения над българи там. Допуска, че може да се стигне и до убийство на човек в РСМ за това, че се самоопределя като българин.

Ламбе (подпалвачът на българския дом в Битоля) – дали получи присъда? Това е нацизъм, това е болшевизъм, това е омраза към българите, защото са българи. Политиката в Северна Македония е антибългарска. Техните власти са двуличници. Те насъскват, те подклаждат антибългарската истерия. Народното им събрание прие антибългарски закони – все едно Нюрнберг 1934-та година, обясни Джамбазки настроението към българите в югозападната ни съседка.

Той позамълча докато намери приемлив изказ за евродепутатите. „На хората в Брюксел… бих им казал така: „вие не бяхте ли за защита на човешките права и самоопределение – говорите ми да се защитят, а тук нападат българи, защото са българи”.

Евродепутатът увери, че знае какво е станало при нападението на българина в Охрид. Знам разказа – трима разпознати като симпатизанти на партия ДПМНЕ и „Левица”. Това са руските партии в Македония, македонизмът винаги е бил проруски и просръбски. Та тези тримата са го нападнали заради неговото ясно самоопределение като българин. Той е човек, роден в Охрид, няма българско гражданство, самоопределя се като българин, каза Джамбазки.

Има непоносимост към българите в Македония, категоричен е той. Джамбазки изброи предишни случаи на нападения над наши сънародници там и каза, че от неговата политическа група (ВМРО) са предупреждавали, че ще се стигне до подобна ескалация. Трябва ли да умре някой българин в Македония, за да се разбере у нас, че не трябва да се спазва глупавата западна линия, която натиска да приемем РСМ в ЕС, запита евродепутатът.

Вината е на ПП, ДБ, ДПС – те агитираха много силно, те предадоха българската позиция. В Македония се нападат българи за това, че са българи. Може да бъде убит българин за това, че е българин. Днес – ДБ, ДПС и ПП плачат, а защо не попитат Макрон, чието предложение приеха, обясни политическото поведение той и напомни, че ВМРО е предупреждавала, че не бива да се променя българската политика по отношение на Македония.

Когато оставяте да се вихри този македонизъм, той се опира на сръбската позиция, категоричен е Джамбазки.

Реакцията на партиите, които направиха това предателство, те са косвено виновни за това нападение, те се подмазваха на западняците. Мина им времето на демонстрациите, трябва да се прави това, което е правила историческата ВМРО, каза евродепутатът.

Той разкритикува и европолитиката:

Цялата брюкселска политика е основана на убиването на собствените източници. Те искаха да не добиваш нищо твое, всичко да е ликвидирано и да зависиш от източници.

Всичко зависи от реакцията на нашия Министерски съвет. Кои слагаха крайна дата, запита той, визирайки Плана за възстановяване и устойчивост и закриването на централите в Маришкия басейн. Ние трябва да добиваме това, което си е наше, обясни евродепутатът Ангел Джамбазки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *