Ангел Джамбазки: Скопските, скопени метално българомразци, окупират саркофага на българина Гоце Делчев, в скопската черква „Св. Спас“, за да попречат на българите да почетат паметта му

Лауреатите на наградата „Дарвин“ в действие. Ако се чудите какво е „отрицателна селекция“ – е, това е. Скопските, скопени метално българомразци, окупират саркофага на българина Гоце Делчев, в скопската черква „Св. Спас“, за да попречат на българите да почетат паметта му.

В деня на рождението му.

Парадокси.

Съратници и братя българи, без копейките: никой, абсолютно никой, нито половонеопределените родители на антибългарския македонизъм от Коминтерна, нито половонеопределените му настойници в Брюксел, не може и няма да ни каже къде, кога и как ще почитаме българския национален герой Георги Николов Делчев.

Затова Ви предлагам и Ви призовавам. Утре е годишнина от рождението на Георги (Гоце) Николов Делчев. Български учител, революционер, офицер, войвода.

Нека го поменем и почетен достойно. Това може да стане в Кукуш, където е роден. Градът е унищожен през 1913, но все още стои черквата на хълма, на женския манастир, на отбивката за Килкис, това е новия град.

Може да стане в руините на село Баница, също разрушено през 1913та, камбанарията на черквата в която е бил първоначално погребан Гоце, още стои. Близо до днешното село Орини, Серско.

Може за стане в град Гоце Делчев, някогашния Неврокоп.

Може да стане във всеки един български град, в който има паметник, бюст, паметен знак, улица, посветени на войводата Гоце Делчев.

Сложете по едно цвете. Поклонете се. Сведете глави.

Почетете Гоце Делчев и всички знайни и незнайни поборници, отдали живота си на българска Македония и на каузата на националното обединение.

Да живее единната и неделима българска нация, от Охрид до Черно море.

Да живее паметта за българина Гоце Делчев.

Да живее България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *