151 години от рождението на големия български революционер Гоце Делчев

В ритуал по поднасяне на цветя и венци пред паметника на Гоце Делчев се включиха: Областният управител Стоян Христов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, полк. Митко Балтов, командир на Трето бригадно командване, зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков, представители на Областна дирекция на МВР – Благоевград, евродепутатите Ангел Джамбазки и Асми Адемов, Съюзът на българските офицери и сержанти от резерва, Асоциацията за национална сигурност, представители на политическите партии ГЕРБ, ПП, БСП, ВМРО и „Има такъв народ“, ЮЗУ „Неофит Рилски“, Регионален исторически музей – Благоевград, Регионален клуб „Традиция“, Регионална библиотека „Димитър Талев“, граждани и общественици.

Ритуалът завърши с химна на Република България, изпълнен от Биг Бенд – Благоевград.

Гоце Делчев (Георги Николов Делчев) е един от най-видните български революционери. Възпитан в духа на родолюбие, патриотизъм и уважение на семейните ценности, той записва името си в историята и е сред най-значимите фигури в борбата за освобождението на българските земи, оставени под турско робство и след 1878 г. Гоце Делчев е основател, водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети.

Думите на войводата „Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование между народите” носят своето пророческо послание и в наши дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *